Programma

 

vanaf 9:15

 

Inloop en ontvangst 

10:00

 

Welkom en verenigingsnieuws

10:30

 

Lode Godderis: Stand van zaken van zijn wetenschappelijk onderzoek & een nieuwe aanpak van burn-out

11:15

 

Els Vermeeren: Een arts aan het woord

12:00

 

Lunch, demo`s, netwerken en boekenbeurs

13:00

 

Workshopronde 1

14:00

 

Workshopronde 2

15:00

 

Pauze, netwerken en boekenbeurs 

15:30 

 

Workshopronde 3

16:30

 

Panel met experts begeleid: paneldiscussie over re-integratie na burn-out

17:00 - 18:00

 

Afsluitende borrel, netwerken, demo`s, boekenbeurs met signeer mogelijkheid

 

Workshops

Tijdens het registreren maak je een keuze uit de verschillende workshops. Per ronde kunnen lokatie en het aantal deelnemers mogelijk verschillen. Indien in de eerste ronde je keuze dus volzet is kijk dan vooral ook nog bij ronde 2 en/of 3. Op een enkele workshop na  worden ze allemaal meerdere keren gegeven. Over het algemeen worden de workshops in het Nederlands gegevens; bij die workshops die enkel in het Frans worden gegeven staat dit expliciet vermeld.

 

Elke Geraerts - bevorderen veerkracht, preventie programma’s in organisaties

Elke Geraerts geeft je een inkijk in preventieprogramma’s in organisaties. Hoe start je met een welzijnsbeleid en welke concrete acties zijn er nodig om een positief werkklimaat te creëren?

 

 

 

   
 

Viki Broes - Natuurcoaching bij burn-out

Breng je cliënten en jezelf dichter bij de natuur en ga aan de slag met natuurcoaching bij stress, overspanning en burn-out. In deze workshop leer je ervaringsgericht hoe je een basis natuurcoaching werkvorm kan inzetten in je praktijk. Je krijgt zicht op waar cliënten staan in hun natuurlijk proces van ontwikkeling en activeert lichaam en geest op een natuurlijk gezonde manier. Deze workshop is een buitenactiviteit, pas je kleding aan het weer aan, bij regenweer trek je best stevige schoenen aan en indien nodig neem je een paraplu bij de hand.

 

   
 

Steffie Desart - Werken met de BAT vragenlijst

In deze praktische workshop kom je te weten hoe je als coach de Burnout Assessment Tool, of kortweg BAT, kan inzetten in jouw praktijk. Je leert er de verschillende toepassingsmogelijkheden, de voor- en nadelen van het gebruik van de BAT, maar je krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen over de BAT. 

 

 

   
 

Koen van den Brandt - Eerste Hulp Bij Prospecteren

Je bent in je element als je anderen kan helpen en hen beter kan maken. Maar hoe overtuig je je potentiële doelgroep van je bestaan en je toegevoegde waarde voor hen ? Voelde de zoektocht naar (nieuwe) business tot nogtoe aan als roepen in de woestijn ? Dan komt deze voorkeursessie als geroepen. Gegarandeerd noteer je tijdens deze interactieve sessie een ongezien aantal direct toepasbare ideeën.  Ze zullen je helpen om jezelf én je praktijk prominenter op de kaart te zetten. Gedaan met die té talrijke lege momenten in je professionele agenda!  Wat mag je verwachten ? Veel herkenning, een pak praktische inzichten en heel weinig slides…. Deze “Eerste Hulp Bij Prospecteren” is een buitenkans voor al wie begrijpt dat “jezelf verkopen” geen taboe is.”

   
 

Erik Franck - Hoe de coachee te helpen om beter te slapen

Overdag willen we altijd meer, sneller en beter en dat wreekt zich meer en meer ’s nachts. Slaap wordt het nieuwe goud omdat het een belangrijk onderdeel vormt van ons welbevinden. Slaapproblemen komen frequent voor – naar schatting 50% wordt er ooit mee geconfronteerd – niet  enkel bij mensen die in shiften werken. In deze workshop belichten we het slaap-waak systeem en bespreken de impact van ons gedrag op slaap. We formuleren ook adviezen om de slaap ondanks externe omstandigheden te optimaliseren.

   
   

Roger Ortmans - Supervisie (workshop in het Frans)

Roger Ortmans, supervisor van coaches, reflecteert in deze workshop op zijn praktijk ervaring in het begeleiden van mensen met stress klachten of in burn-out. Het is een kans om gezamenlijk de frustraties, de waarden en de belangrijkste aandachtspunten voor de toekomstige praktijk te onderzoeken. Vervolgens zal hij, één of twee van de meest terugkerende thema's verdiepen vanuit zowel de theorie als de praktijk. 

 

   
   

Michel Chantraine - EMDR (workshop in het Frans)

De workshop van Michel Chantraine stelt u als coach in staat om (recente en vroegere) trauma's bij uw coachees te herkennen en om te bepalen in hoeverre zij geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de moeilijkheden die de coachee ondervindt. Zo kan u beter beoordelen of het noodzakelijk is om een coachee door te sturen naar een klinisch psycholoog of psychiater. Na het toelichten van enkele mechanismen van posttraumatische stress, EMDR en overeenkomsten met burn-out, zal Michel Chantraine enkele klinische casussen presenteren waarbij de EMDR techniek werd gebruikt. Vervolgens werk je in kleine groepen waarbij je enkele concrete casussen uit je praktijk bespreekt waarbij je het vermoeden hebt dat er sprake zou kunnen zijn van trauma. Achteraf worden deze casussen anoniem in grote groep besproken.